Телевизионната водеща Мира Добрева се снима с 22-годишната Славка от Видин, която

...
Телевизионната водеща Мира Добрева се снима с 22-годишната Славка от Видин, която
Коментари Харесай

Днес аз съм Славка - циганката, на която първо биха шамар, после счупиха носа

Телевизионната водеща Мира Добрева се снима с 22-годишната Славка от Видин, която е измъчвана от приятеля си.

" Днес аз съм Славка. Циганката от махалата във Видин. Славка съм, на която първо биха пестник, след това счупиха носа, сетне душиха с колан, а най-после остригаха ", написа Мира Добрева на стената си във Facebook.

22-годишната Славка е била остригана, пребита и държана заключена. Това е следващият случай на домашно принуждение, който става обществено прочут през последните дни. В края на юли стана ясно, че 18-годишната Дебора от Стара Загора е била рязана и остригана, за което беше упрекнат някогашният ѝ другар. Случаят докара до масови протести в цялата страна.

В четвъртък Районната прокуратура във Видин заяви, че е почнала следствие след сигнал за домашно принуждение. Тя оповестява, че към този миг е открито, че обвиненият е заключил 22-годишната жена в жилището си във Видин.

Славка е била държана заключена в къщата във Видин от 12:00 ч. на 30 юли, неделя, до сряда заран. Тя споделя, че връзката им била съпроводена от непрекъснати раздели, събирания, кавги и принуждение.

Освен за този случай Р.Р. е упрекнат и в неспазване на заповед за отбрана от домашно принуждение, издадена през юли. След нея на него му е неразрешено да приближава 22-годишната жена на разстояние по-малко от 100 метра.

" Славка съм. Която ревнуваха до лудост, до момента в който я караха да спи с други мъже. Славка съм, която пребиха в банята, тъй като си постави от червилото на баба си. Славка съм, която яде пердах, тъй като отиде до пазара. Славка съм. Която се надява в никакъв случай да не роди щерка. Славка. Която ще резервира сватбената си рокля. Рокля, като белег. Като болежка. Като спомен, който да не се повтори ", написа още Мира Добрева.

Към обявата, събрала над 3 хиляди реакции, Мира добави и хаштаг - #азсъмславка.

" Ще е редно и на нея да обезпечат безвъзмездна перука и психолог ", гласи коментар, на който Мира Добрева дава отговор по този начин: " Тя към този момент има три перуки. И върви на психолог ".

Журналистката написа, че се моли никой да не претърпява това, което е чула - и най-виновният, и най-грешният.

" Никой не трябва да бъде унизен по този начин ", написа тя в мненията под поста.

Мира Добрева написа още, че търси мъж, който пред камерата да съобщи намерено, че е насилван от жена - обичай и унизен.

" Сигурна съм, че има и такива. И знам, че насилието не е единствено над дами. Нека се свърже с мен подобен човек. Искам да запиша и неговия глас ", добави Мира Добрева.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР